Grup Penjejak Tamadun Dunia

PERJUANGAN CINTA MAHASISWA...... CINTA TUHAN - CINTA MANUSIA -CINTA ILMU-CINTA HIKMAH- CINTA keBENARan - CINTA keADILan - CINTA perUBAHan - CINTA penCERAHan

Friday, May 30, 2008

28 Mei 2008

Rabu 28 Mei-Hari ini saya mengunjungi Parlimen buat pertama kalinya setelah sekian lama sekadar 'memasang niat'.Terima kasih kepada Saifullah(Exco Penerangan PKPIM-http://saifullahzulkifli.blogspot.com/) atas jemputan melalui SMS.

Selain Saifullah,turut bersama saya ke Parlimen pada hari ini ialah Faisal(Exco Pendidikan dan Penyelidikan PKPIM- http://faisalabdaziz.blogspot.com/) dan juga tetamu PKPIM dari Indonesia yang dalam rangka lawatan ke Malaysia,Thailand dan Singapura ,Zaid Makarma(Ketua Umum PII-Pelajar Islam Indonesia merangkap Setiausaha Agung PEPIAT-Persekutuan Pelajar Islam Asia Tenggara)

Kunjungan kami ke Parlimen untuk menemui Ahli Parlimen Balik Pulau,YB Yusmadi Yusuf(PKR)-( http://yusmadi.com/) dan Ahli Parlimen Lembah Pantai ,YB Nurul Izzah Anwar(PKR)-(http://nurulizzah.com/site/).

Kami sempat minum teh tarik di kafe Parlimen bersama YB Yusmadi dan juga diperkenalkan kepada beberapa tokoh seperti YB Azmin Ali,Dato Nazri Aziz,Dato Johari Baharom,YB Sivarasa,YB Kelana Jaya(perakam video Lingam) dan bapanya dan ramai lagi.

YB Yusmadi cukup mesra dengan anak muda seperti kami seolah-olah kami sudah lama mengenali beliau dan untungnya Parlimen Balik Pulau memiliki ahli parlimen muda yang berjiwa besar.

Tanpa disangka-sangka kemudiannya YB Yusmadi membawa kami ke Pejabat Ketua Pembangkang,YB Wan Azizah dan disana kami menemui dan bersembang dengan YB Nurul Izzah tentang beberapa isu seperti isu pakaian pelajar sekolah yang dibangkitkan oleh HEWI PKPIM juga isu subsidi dan kenaikan minyak yang sedikit sebanyak membimbangkan beliau.

Selepas mengunjungi Parlimen,kami bergegas ke Kedutaan Besar Indonesia untuk urusan pertemuan saudara Zaid Makarma dengan pegawai kedutaan di sini.

Dan kami melengkapkan perjalanan kami hari ini dengan mengunjungi Low Yat untuk menemani saudara Zaid yang ingin membeli laptop.

No comments:

Jumlah pengunjung

web statistics